Geslepen boeven

1000euro (2) UTRECHT – De officier van justitie eist tegen de 34-jarige Duane D. uit Amsterdam 28 maanden gevangenisstraf waarvan 4 voorwaardelijk wegens stelselmatige acquisitiefraude. Twee medeverdachten, de Amersfoorters Richard J en Rutger K. horen een iets kortere straf eisen.

1,5 miljoen euro

De bende van Duane D. onderschepte facturen van grote bedrijven. De bende veranderde de rekeningnummers op de facturen. Klanten van de grote bedrijven maakten vervolgens grote bedragen over op rekeningen van de bende. 

Ook is geprobeerd voor 4 miljoen euro subsidie aan te vragen bij Agentschap.nl en is voor diverse ondernemingen waarover zij konden beschikken voor tonnen te veel aan omzetbelasting teruggevraagd. Zodra er geld op een bankrekening was gestort, werd dit zo snel mogelijk doorgestort naar andere bankrekeningen. In totaal hebben de heren volgens het openbaar ministerie 1,5 miljoen euro witgewassen.

onveiligheid

De officier vindt de gevangenisstraffen op de plaats, omdat oplichting voor een gevoel van onveiligheid bij burgers zorgt. Burgers, bedrijven en overheden moeten elkaar kunnen vertrouwen: ‘Dat wordt door de gedragingen van deze verdachten ernstig ondermijnd. De officier kondigt ook aan dat zij de bende financieel gaat plukken. Uitspraak 1 oktober. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.