Is de rechtbank in Utrecht betrouwbaar

jan_boone (1) UTRECHT – Een wrakingskamers heeft altijd iets ongedwongen democratisch. De rechters  Grapperhaus en Van Maanen  en de leden van kamperfamilie N. over wie die rechters waarschijnlijk moeten oordelen, zitten gewoon naast elkaar in de verdachtenbankjes onder het toeziend oog van wrakingsvoorzitter Jaap Sap.

Jan Boone

De zaak draait om een grote wietorganisatie die opereerde vanuit een woonwagenkamp in Rhenen. Dat kamp was een soort walhalla. De politie nam er Ferrari’s en veel geld in beslag. Acht leden van de kamperfamilie worden vervolgd. Zes daarvan zitten vast want Jan Boone heeft er in  in juni 2 –Johannes en Bertus- vrij gekregen tegen alle logica in.

vrije voeten

Op 9 september was er een regiezitting voor alle verdachten waar Boone niet kon verschijnen. Daar was wel zijn laatste kroonprins Maarten ‘t Sas. De rechtbank liet de klanten van Boone op vrije voeten tot dag waarop Boone wel kon verschijnen. Dat is aardig maar zoals het een scherp jurist misschien betaamt maakt Boone daar gebruik van. Op 19 september werden de klanten van Boone op verzoek van de officier weer naar binnen gehaald. Nu is Boone boos en hij wraakte de rechtbank. 

matrix

Boone en zijn Maarten ‘t Sas hebben de beslissingen van de rechtbank in deze zaak in een matrix gestopt. Die matrix zou aantonen dat de beslissing op 19 september vooringenomen was. De poging van  ‘t Sas is lovenswaardig maar hij bewijst vooral dat zelfs een eenvoudige matrix al te wiskundig is voor een zaal met 8 juristen. Boone doet met Cruyffiaanse logica; het is ingewikkeld en dus hebben wij gelijk. 

geluidsopname

Boone heeft 1 punt. Hij stelt dat zijn clienten naar binnen zijn gehaald omdat er een beslissing is genomen in de hoofdzaak. Rechter Grapperhaus zegt dat er alleen over verlenging van de voorlopige hechtenis is gesproken. Boone wil een geluidsopname van de horen van de zitting, maar die is er niet. Ik zat zelf in die zaal en ik herinner me niet of Grapperhaus dat heeft gezegd. De wrakingskamer doet over 2 weken uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Een gedachte over “Is de rechtbank in Utrecht betrouwbaar”

 1. Een interessante zaak is die m.i. aangaande Stadstuin te Amersfoort.
  De notaris verzuimt info te verstrekken bij transport appartementsrechten.
  De notaris is lid van de kamer van toezicht en dus collega van president Uniken Venema.
  Meerdere rechtzaken zijn gepasseerd,diverse wrakingen en strafzaken,tuchtkamers etc.
  Alle rechters weigeren de moederakte te lezen mogelijk ingegeven door de president.
  Inmiddels lopen strafzaken tegen notaris bij Hof en Hoge Raad.
  Hoe betrouwbaar is onze magistratuur??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.