Werkstraf voor onverbeterlijke fraudeur vanwege mantelzorg

rb_utrecht_reasonably_small_thumb1 UTRECHT – De 55-jarige Johannes krijgt een werkstraf. van 180 uur en 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het oplichten van zijn voormalig werkgever.

Johannes werkte op de financiële administratie van een schadeverzekeraar. Hij stortte maandelijks een paar duizend euro op zijn eigen rekening. In 6 jaar jatte hij 4,5 ton bij elkaar. Drie kwart van dat geld heeft zijn werkgever al via civiele procedures teruggevorderd. Het laatste deel. 138.000 euro, dat Hans aan een prostituee en haar zuster had betaald, is het deel dat de strafrechter nog toewijst in de vorm van een schadevergoeding.

eis

De officier had 14 maanden geeist waarvan 4. De officier gaf al 4 maanden korting omdat de zaak 3 jaar heeft stilgelegen. De rechtbank vindt die korting te laag. De rechtbank noemt het bovendien niet zinvol om iemand die mantelzorger is voor zijn ernstig zieke vrouw, naar de gevangenis te sturen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 september 2013 Onverbeterlijke fraudeur die zelfs zijn eigen advocaat in de problemen brengt

4 gedachten over “Werkstraf voor onverbeterlijke fraudeur vanwege mantelzorg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.