Een jaar erbij wegens doodslag en poging tot doodslag ondanks vrijspraak van moord toch een jaar erbij

Gerechtshof Amsterdam AMSTERDAM – De 52-jarige Ali D. krijgt een er van het gerechtshof een jaar bij. Het hof veroordeelt D. tot 19 jaar wegens doodslag en poging tot doodslag. De verdachte komt nog goed weg want de advocaat generaal had 20 jaar geeist wegens moord en poging tot moord.

hoogzwanger

D. stak op 16 augustus 2009 op station Naarden-Bussum zijn hoogzwangere ex-echtgenote en haar nieuwe partner met een mes. De ex-echtgenote werd driemaal in de borststreek gestoken, maar zij heeft de verwondingen overleefd. De nieuwe partner die haar te schulp schoot, overleed.

drift

Dit is geen moord volgens het hof omdat niet valt uit te sluiten dat de verdachte in plotselinge drift heeft gehandeld. De rechtbank had de verdachte veroordeeld wegens moord en poging tot moord tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Het hof komt ook al is moord niet bewezen tot een hogere straf dan de rechtbank. Het hof rekent de verdachte zijn handelen ten opzichte van zijn hoogzwangere ex-vrouw zwaar aan. Hun toen nog ongeboren zoon zal zonder zijn vader moeten opgroeien. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

23 september 2013 In hoger beroep eis 20 jaar voor moord en poging moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.