Gruwelijke moord op Marokkaanse echtgenote eis 15 jaar

utrecht2012032700147_thumb3UTRECHT – De officier van justitie eist 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen de 46-jarige Achmed E. Volgens de officier is dat een straf die recht doet aan de ernst van dit gruwelijke misdrijf.

Hoograven

E. zou in zijn woning aan de Schonauwensingel in het tegenwoordig vreedzame Hoograven zijn echtgenote hebben vermoord. Daarna stak hij de woning in brand. Vervolgens ging hij terwijl de brandweer aan het blussen was, een pakje shag kopen. Althans zo legt de officier de feiten uit. E. zelf ontkent en zijn advocaat legt de schuld bij de omgekomen vrouw.

hitte

Volgens de officier was de 34-jarige Samira, de vrouw van E. en de moeder van hun 1-jarige zoontje, verbrand en gewond aan het hoofd. Ze leefde nog toen de brand werd gesticht en doodsoorzaak is inwerking van de hitte van de brand, vertelt de officier. Volgens een getuige had het stel luidruchtige ruzie vlak voor de brand.

Volgens de officier is het aannemelijk  dat E. zijn vrouw heeft geslagen. Zijn Marokkaanse echtgenote lag bewusteloos op de grond. Daarna heeft E. haar tegen de muur gezet, overgoten met benzine en in brand gestoken. Een bovenbuurvrouw heeft gezien dat E. met zijn zoontje wegliep.

Pieter Baan

De officier acht moord bewezen want E. heeft haar eerst geslagen en daarna in brand gestoken met het doel voor ogen om haar te doden. Volgens het Pieter Baan Centrum heeft E. een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Als de rechtbank geen tbs oplegt dan wil de officier 20 jaar cel. Volgens de advocaat is er geen motief en geen bewijs. Uitspraak 23 oktober.

lees ook

18 september 2013 Moord op Marokkaanse echtgenote laaste pro forma

28 juni 2013 De advocaat van de echtgenoot van de vermoorde Marokkaanse vrouw is er niet

2 april 2013 Vermoorde Marokkaanse vrouw deed volgens advocaat eerder zelfmoordpoging

13 september 2012 Echtgenoot vermoorde Marokkaanse vrouw 3 maanden voorarrest erbij

31 augustus 2012 Echtgenoot vermoorde vrouw Hoograven 2 weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.