Schoolziek

utrecht-20120403-001581_thumb (1) UTRECHT – Erik en Miranda zijn er niet. En niet voor het eerst constateert de officier van justitie. Dit is de derde keer dat ze allebei vlak voor de zitting van de politierechter door een mysterieuze ziekte geveld zijn. Er zijn een paar losse briefjes van artsen, maar dit is meer dan verdacht.

aanhouding

Wat wilt U, vraagt de politierechter aan advocaat Ronday. Mijn clienten zijn ziek ze hebben mij gevraagd om aanhouding te vragen. Bent u gemachtigd vraagt de rechter daarmee lijkt ze al een beetje vooruit te lopen op de beslissing. Dat wel, antwoordt  Ronday.

Ronday zegt het er niet bij maar zijn clienten zijn van het soort heetgebakerde types dat een gemiddelde advocaat liever thuis houdt. Deze schoolziekte zal de straf niet omhoog jagen. De zaak gaat door.

pistool

Garagehouder Erik kreeg ruzie met 3 mannen die een auto op zijn werf hadden gestald. De mannen wilden de auto meenemen. Erik wilde stallingskosten. De mannen sprongen boven op hem. Erik dreigde met een mes en hij riep vrouwlief Miranda naar buiten om met een pistool te komen. Miranda maakte met luchtdrukpistool weinig indruk op de mannen. Erik nam het wapen over en toen voelden de 3 zich wel bedreigd. Erik en Miranda zaten 1 nacht in de cel.

bedreiging

Het is een soort eigen schuld, daar stuurt Ronday op aan. De officier eist 800 euro tegen tegen Erik die ook nog de plaats van een aanrijdinkje heeft verlaten zonder een adres achter te laten. Erik is eerder veroordeeld voor dronken rijden. Tegen Miranda eist de officier 360 euro. Ronday wijst er nog op dat niemand echt bang is geweest voor deze vrouw. Daar is de rechter niet mee oneens. Maar toch is het bedreiging en de eis is al zo laag dat er niets meer af gaat. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.