Overvallers van de juwelier aan Amsterdamsestraatweg kletsten er flink op los

03-utrecht1212overvaljuwelierUTRECHT – De officier van justitie eist straffen van 1 tot 3,5 jaar tegen 8 overvallers die op 7 december aan de Amsterdam juwelier Stratelli hebben overvallen. De bende bestond uit 9 overvallers. Woensdag gaat de zaak verder met de overval op een supermarkt aan diezelfde gezellige Straatweg.

juwelier

Schokkend is de slachtofferverklaring van de juwelier die niet naar de zitting was gekomen. Rechter Grapperhaus leest voor dat de gehandicapte man die zo trots was dat hij zijn eigen bestaan had opgebouwd als juwelier, zo bang is geworden dat hij niets eens meer alleen in zijn winkel durft te staan. Door de overval heeft hij geen geld meer voor personeel. Zijn leven is kapot door de overval.

trouwring

Hij neemt zichzelf kwalijk dat hij erin is gestonken en dat hij een van de overvallers als klant heeft binnen gelaten. De man kwam een trouwring kopen. Toen hij vertrok liet deze klant, de overvallers binnen. Ze ramden een vitrine kapot en namen voor 60.000 euro juwelen mee, die ze probeerden te verkopen.

Bureau Hengeveld

Wat in deze zaak opvalt  de absolute onbenulligheid waarmee de overvallers te werk gaan. Overvalster Sharona kocht vrolijke bij de buren, de Snuffelshop, een bivakmuts en rekende die ook nog met een pinpas af. Maar het toppunt is het gekakel dat losbarst rond de uitzending van het opsporingsprogramma  Bureau Hengeveld. Iedereen belt elkaar rond deze uitzending. Ze hebben niks, zegt hoofdverdachte door de telefoon tegen medeverdachte Sharona. Er hingen niet eens camera’s,

telefoontap

Jij moet niet teveel door dat ding praten, zegt Stefan tegen Sharona. Sharona belt vervolgens rustig met haar vader en een tante, die blijkbaar van alles op de hoogte zijn. De politie tapt vrolijk mee. De politie tapt altijd iedereen rond de verdachten en het bewijs stapelt zich op. Twee bekentenissen uit het groepje en telefoontaps maken er een ronde zaak van voor de officier van justitie. De zaak gaat woensdag 16 oktober. Dan komen ook de advocaten aan het woord. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.