Geen beroepsverbod voor growshophouder

lelystad_thumb1LELYSTAD – De 32-jarige growshophouder Ernesto P. uit Almere krijgt 1,5 jaar cel waarvan 0,5 jaar gevonden voorwaardelijk wegens witwassen. De rechtbank verklaart 7 ton, die in een oude sok onder zijn bed zijn gevonden, verbeurd. De rechtbank schrapt het verzoek van de officier af om de growshophouder een beroepsverbod op te leggen.

buitenland

De politie kwam P.op het spoor toen hij met een vreemde financiële constructie via Thailand 2 dure wagens kocht. Tijdens een doorzoeking werd in de slaapkamer van P. onder kledingstukken in een mand een zwarte schoudertas aangetroffen met daarin een contant geldbedrag van in totaal 218000 euro. Tevens werd in de slaapkamer van verdachte onder het bed een sporttas aangetroffen. In de sporttas lag onder een handdoek een 5 plastic zakken met in totaal 502000 euro.

paarden

P. hield vol dat hij dit geld, naast zijn royale inkomen als growshopeigenaar, heeft gewonnen. met het wedden op paarden. Hij nam zelfs wedbonnen mee naar de rechtbank. Maar de rechtbank vindt de zak met wedbonnen geen plausibele verklaring voor de herkomst van 720.000 euro. De rechtbank spreek P. wel vrij van gewoonte-witwassen. En daarom is de straf veel lager dan de eis. Die eis was 3 jaar waarvan 1.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

1 oktober 2013 Beroepsverbod voor growshophouder

16 november 2012 Witwassen in growshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.