Alweer een verdwenen huurder

hennepUTRECHT – De 32-jarige Nicky gaat met zijn gezicht in de zon zitten en dat is niet prettig in zaal E. van de rechtbank in Utrecht. Het is irritant, verblindend zonlicht. Rechter Den Otter biedt aan dat Nickey aan de andere kant van zijn advocaat Benjamin van Rijn kan gaan zitten. Nicky weigert.

planten

Nicky wil de rechter laten zien dat hij niet snel van de regels afwijkt. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij 281 planten hennep heeft geteeld in een pand aan de Praagsingel in IJsselstein. Hij komt met het weinig originele verhaal dat hij zijn huis heeft verhuurd. Nickey weet van niets en de huurder is nu spoorloos. Buren hebben Nickey gezien. Zijn verhaal is kansloos.

politie

Officier Storij ondervraagt hem fel. Waarom bent u weggehold toen u de politie zag staan. Hij schrok beweert, Nickey. Er stond blijkbaar een agent in burger in zijn woning en Nicky Ik dacht onder welke steen is die vandaan gekomen. Ik dacht dat het een inbreker was.

werkstraf

Toen ze riepen: stop politie, ben ik direct gestopt, vertelt Nicky aan de rechter. Raadsman Van Rijn stelt de vragen nog een keer tot irritatie van rechter Den Otter. De officier wil 120 uur werkstraf en 6 weken voorwaardelijk.

Advocaat Van Rijn vraagt vrijspraak. Hij wijst er verder op dat Nicky een goede baan heeft en een compleet blanco strafblad. Rechter Den Otter neemt de eis over, maar hij vindt het onzin om een voorwaardelijke straf op te leggen. Want een werkstraf is een volgende keer niet meer mogelijk waarschuwt de rechter tot slot tegen Nickey. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.