Alternatief scenario niet aannemelijk 12 jaar voor doodslag op Marokkaanse echtgenote

utrecht-20120403-001581_thumb (1)UTRECHT – De 46-jarige Achmed E. krijgt 12 jaar cel wegens doodslag op zijn 34-jarige echtgenote. De rechtbank acht bewezen dat de Marokkaanse vrouw is overleden omdat E. haar met een stok heeft geslagen, haar met benzine heeft overgoten en in brand heeft gestoken.

moeder

E. vermoordde de vrouw in hun woning aan de Schonauwensingel in Utrecht. De brandweer vond de vrouw, een moeder van 3 kinderen, in de woning. Ze overleed in het ziekenhuis. E. ontkende. Hij hield vol dat zijn echtgenote zichzelf heeft vermoord.

Ze zou volgens  E. vaker last hebben van driftbuien en agressie en bezeten zijn door geesten. Een alternatief scenario is uitgebreid onderzocht, maar volgens de rechtbank niet aannemelijk geworden. Bovendien heeft E. wisselend verklaard.

tbs

De officier had 15 jaar en tbs met dwangverpleging geëist wegens moord. Maar de rechtbank ziet geen voorbedachten rade. Op doodslag staat een lagere straf.

E. heeft niet heeft meegewerkt aan psychiatrisch onderzoek. Deskundigen hebben vastgesteld dat E. weliswaar een geestelijke stoornis heeft, maar dat niet valt te zeggen of dit van invloed was op zijn daad. Dat is een voorwaarde voor het opleggen van tbs. Aangezien E. verder geen strafblad heeft en ook niet gebleken is van ernstig gevaar voor herhaling, ziet de rechtbank geen aanleiding om tbs op te leggen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

9 oktober 2013 Gruwelijke moord op Marokkaanse echtgenote eis 15 jaar

18 september 2013 Moord op Marokkaanse echtgenote laste pro forma

28 juni 2013 De advocaat van de echtgenoot van de vermoorde Marokkaanse vrouw is er niet

2 april 2013 Vermoorde Marokkaanse vrouw deed volgens advocaat eerder zelfmoordpoging

13 september 2012 Echtgenoot vermoorde Marokkaanse vrouw 3 maanden voorarrest erbij

31 augustus 2012 Echtgenoot vermoorde vrouw Hoograven 2 weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.