De dronkenlap van de week (12) cannabis

jointUTRECHT – Ik heb 2 trekjes van 1 joint genomen. Dat vertelt de 26-jarige Italiaanse student Simone via zijn tolk aan politierechter Severeijns. Dat is niet waarschijnlijk, maar niet te controleren. Verder lijkt Simone een erg serieuze jongens die diep onder de indruk is van de rechtbank.

joint

De politie controleerde hem op 27 februari toen hij met een lange sigaret in zijn mond het Zandpad opdraaide. Dat is geen plek waar een student graag in de auto van zijn oma gepakt wordt. De agenten roken een penetrante wietlucht. Simone moest mee naar het bureau. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn bloed werd opgestuurd naar het NFI.

hersens

Het NFI vond THC in het bloed van Simone en die score was hoog leest rechter Severeijn voor uit het dossier. Wat doet u eigenlijk vraagt zij aan Simone. Hij vertelt dat hij studeert aan de universiteit en dat hij leeft van zijn ouders. Het is slecht voor je hersen al dat blowen, voegt de politierechter hem toe. Wist je dat het niet mocht rijden met dat spul. Hij wist het niet. Je kunt het in Nederland overal kopen, voegt Simone eraan toe. .

levensgevaarlijk

Een verkeerszaakje is niet het moment om het Nederlandse gedoogbeleid uit te leggen. De rechter laat het erbij, Simone bezweert dat hij sindsdien niet meer heeft geblowd en dat hij ook niet meer stoned achter het stuur zal kruipen. Officier Dierick benadrukt dat rijden onder invloed van cannabis levensgevaarlijk is. De officier eist volgens haar richtlijn 1400 euro boete en 9 maanden niet autorijden.

onderzoek

Advocate Verrips wijst erop dat Simone zijn rijbewijs al 9 maanden kwijt is. Hij is gecontroleerd door het CBR en daar heeft hij al 1200 euro voor die onderzoeken moeten betalen. Zij benadrukt dat Simone pas 2 trekjes en dat hij best kon rijden met. Ze vraagt vrijspraak, want er zijn geen waarden bekend waarbij THC per se gevaarlijk is achter het stuur.

richtlijnen

Maar de rechter vindt bewezen dat Simone reed onder invloed van THC. Volgens Severeijns hebben de rechters geen richtlijnen. Ze gebruikt de eis als uitgangspunt en ze vergelijkt het met rijden onder invloed van alcohol en dan komt ze een stuk lager uit. Ze legt 9 maanden ontzegging op waarvan 6 voorwaardelijk en 1000 euro boete waarvan de helft voorwaardelijk. Die uitspraak is het eerste moment waarop Simone een beetje opgelucht kijkt. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 oktober 2013 Dronkenlap van de week (11) GHB

8 september 2013 Dronkenlap van de week (10)

20 februari 2013 Dronkenlap van de week 9 Een beginnend bestuurder maar een ervaren doorrijder

12 februari 2012 Dronkenlap van de week (8) hockeymoeder ondanks beroerde proceshouding 6 weken schoffelen

30 januari 2013 Dronkenlap van de week (8) een droevige proceshouding

5 november 2012 De dronkenlap van de week (7)

14 september 2012 Dronkenlap van de week (6)

29 juni 2012 Rechter moet gevangenisstraf opleggen aan dronkenlap van de week (5)

25 mei 2012 De dronkenlap van de week (4)

1 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week (2)

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.