Megazaak Peseta advocaten zonder toga vallen openbaar ministerie keihard aan

advocaten zonder togaUTRECHT – Met stakingsleider Richard Korver voorop zetten 10 advocaten  maandag de aanval in op het Openbaar Ministerie. Korver pleit urenlang zonder toga. Hij vindt dat het OM niet ontvankelijk is in de megazaak Peseta omdat het OM doelbewust informatie achterhoudt waar de rechtbank en de advocaten om vragen. Korver heeft de Landlordzaak goed bestudeerd en hij ziet overeenkomsten

advocaten zonder toga

Het Openbaar Ministerie wil volgens Korver geen duidelijkheid wil geven over de start van het onderzoek naar hypotheekfraude en witwassen waar op dit moment 17 verdachten onder wie 2 notarissen en 1 advocate worden vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft een negatief sfeerbeeld heeft neergezet door zijn client, de 48-jarige D.B. uit Amsterdam, neer te zetten als een hennephandelaar. De groep verkocht de woningen met vervalste taxatierapporten met veel winst door.

informant

Korver suggereert dat de eerste info in deze zaak komt van een informant met wie de officieren het op een akkoordje hebben gegooid. Het OM doet daarna haar uiterste best om dat te verhullen. Dat leidt tot liegende agenten bij de rechter commissaris en het achterhouden van stukken. Korver geeft daarvan tientallen voorbeelden

niet ontvankelijk

Dat verhaal klinkt heel plausibel. Dat is Korver wel toevertrouwd. Daarna komen er nog 7 advocaten in totaal wordt er 12 uur gepleit tegen de ontvankelijkheid van het openbaar ministerie. Voor een rechtbankjournalist is moeilijk in te schatten hoe erg het is. Een oude rechtbankwijsheid lijkt op zijn plaats: wie echt iets te zeggen heeft, heeft niet zoveel woorden nodig.

Morgen gaat het verder advocaat Mul is dinsdag de eerste. Daarna komt volgens plan het openbaar ministerie aan het woord. Maar dat plan zou weleens uit kunnen lopen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

10 april 2013 Zuinige rechtbank staat slechts 1 advocaat een snoepreisje naar Suriname toe

25 maart 2013 Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

7 november 2012 Opgeblazen Pesetazaak met 2 notarissen en 1 advocaat voor de strafrechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.