Vader ADO keeper Gino Coutinho 2 ton betalen

lelystad_thumb1LELYSTAD – De 57-jarige Wilelm H., de vader van ADO keeper Gino Coutinho, die hennep kweekte in het huis van de ADO keeper in de Enst moet 216.000 euro criminele winst afdragen. De officier van justitie had ruim 409000 euro gevraagd.

kosten

Maar de rechtbank trekt er kosten vanaf die de kweker heeft gemaakt om de wiet te kunnen telen waarvoor hij 2 jaar celstraf heeft gekregen. De rechtbank acht ook bewezen dat de wietkweker tussen 2008 en 2010 grote geldbedragen heeft gestort, maar de rechtbank schrapt een periode tussen 2004 en 2008. H. is in 2006 en 2007 veroordeeld. Het OM had toen een ontneming moeten aankondigen. Dat is niet gebeurd. H. mocht ervan uitgaan dat hij voor dat bedrag niet geplukt zou worden.

advocaat

Verder houdt de rechtbank geen rekening met hetgeen advocaat Robert van ‘t Land naar voren heeft gebracht in een conclusie van antwoord. De advocaat krijgt een forse schrobbering van de rechtbank. De raadsman heeft de aan hem gestelde termijn met bijna vijf maanden overschreden, zonder dat van de noodzaak daartoe is gebleken. Dat beschouwt de rechtbank als handelen in strijd met de goede procesorde.

faxbericht

Bovendien heeft de raadsman te elfder ure, te weten 12 minuten vóórdat de inhoudelijke behandeling van de ontnemingsvordering op 7 oktober 2013 zou aanvangen, een faxbericht aan de rechtbank gestuurd waarin hij mededeling heeft gedaan van zijn afwezigheid ter zitting die dag. Ten aanzien van zijn standpunt over de ontnemingsvordering heeft hij in voormeld faxbericht verwezen naar zijn Conclusie van Antwoord, welke op 15 augustus 2013 op de strafgriffie is binnengekomen. Door zijn afwezigheid ter zitting ontneemt de raadsman de rechtbank de mogelijkheid om gerezen vragen te beantwoorden, onder meer over de gang van zaken omtrent de behandeling van onderhavige ontnemingsvordering en over de standpunten van de verdediging over de vordering. (andereverhalenuitderectbank.nl)

lees ook

7 oktober 2013 Vader ADO keeper Coutinho wel geplukt

28 augustus 2013 ADO keeper Gino Coutinho niet geplukt

14 december 2012 Hoger beroep tegen ADO keeper Coutinho ingetrokken

Een gedachte over “Vader ADO keeper Gino Coutinho 2 ton betalen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.