Vechtscheiding

rb_utrecht_reasonably_small_thumb1UTRECHT  – Je zult toch niet de gemakkelijkste zijn,  zegt politierechter Eddy Bueno tegen de 41-jarige Jan. Jan zegt dat hij altijd rustig is en nooit agressief. Hij is een ZZP’er die de crisis al bijna heeft overleefd. Hij laat zich zelfs door een ervaren rechter  niet uit de tent lokken.

corrigerend

Hij geeft alleen toe dat hij zijn zoon een keer een schop heeft gegeven. Daar wil hij niks aan toe voegen, want hij noemt dat een corrigerende tik. De zaak begon met een ruzie om zijn dochter. Jan wilde met zijn dochter in het huis van zijn ouders slapen. Zijn aanstaande ex echtgenote, zoals rechter Bueno de vrouw praktisch omschrijft, versperde hem de weg. De vrouw eindig onder de blauwe plekken. Zij doet aangifte.

schoonmoeder

Zoals dat vaker gaat kwam er meer bij. Grootmoeder herinnert zich opeens dat Jan 3 maanden eerder zijn zoontje een schop heeft gegeven. Toen zij er iets van zei, pakte hij haar ook veel te hard beet. Moeder en dochter deden samen aangifte. De officier eist een werkstraf van 30 uur, want een geldboete is alleen maar zielig voor de kinderen, vindt de officier.

twijfels

Advocate Cobie Voorberg heeft zo haar twijfels. Zij benadrukt dat het stel in een vechtscheiding is terechtgekomen. Deze aangifte is een klein onderdeel van het grote gevecht. Schoonmoeder heeft pas na 5 maanden aangifte gedaan. Daar is geen bewijs voor, vindt de advocate.

Rechter Bueno geeft de advocate deels gelijk. De rechter ziet wel bewijs voor mishandeling van de aanstaande ex. De rechter legt heel wijs een voorwaardelijke boete van 500 euro. Een laatste waarschuwing die  niet ten koste van de kinderen gaat. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.