8 jaar voor doodslag Rowena van der Walle

rowena-van-de-walle-24-doodgeschoten-150x150-1_thumb_thumbLELYSTAD – De rechtbank veroordeelt de 24-jarige Jordy W. uit Amsterdam tot 8 jaar cel wegens doodslag. W. heeft in februari in Muiden de 24-jarige Rowena van der Walle doodgeschoten. De officier van justitie had 14 jaar geëist wegens moord. De rechtbank spreekt 2 medeverdachten vrij.

Rowena van der Walle

De rechtbank ziet geen bewijs voor de theorie van de officier van justitie dat de 3 mannen Rowena hebben beroofd en vermoord om 10.000 euro die ze bij zich had. W. heeft volgehouden dat hij het geld bewaarde voor de vrouw en dat zijn wapen per ongeluk is afgegaan. Hij komt weg met dit verhaal.

Voor doodslag is het uitgangspunt 8 jaar een gevangenisstraf.  De rechtbank ziet geen strafverhogende factoren.

vrijspraak

Tegen de twee medeverdachten was 12 en 6 jaar geëist. De rechtbank oordeelt dat het tweetal niet als medeplegers of medeplichtigen kon worden aangemerkt. Uit het strafdossier blijkt bijvoorbeeld niet dat zij het schieten hebben kunnen verhinderen.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 november 2013 Eis 14 jaar tegen schutter Rowena van der Walle

13 september 2013 Rowena van der Walle vermoord om 10.000 euro

8 mei 2013 Fietspadmoord 3 verdachten vast

25 april 2013 Fietspadmoord Muiden nog 2 verdachten aangehouden

21 februari 2013 Fietspadmoord Muiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.