Peseta rechtbank denkt een maand na over ontvankelijkheid

richard korverUTRECHT – De rechtbank gaat in megazaak Peseta een maand nadenken over het niet- ontvankelijkheidsverhaal van advocaat Richard Korver en 16 collega’s. Dat twitterde de advocaat woensdag vlak voor middernacht na de dupliek.

Richard Korver

Peseta is een megazaak met 17 verdachten onder wie 2 notarissen en 1 advocate. De bende zou hebben gefraudeerd met de aanschaf va woningen van woningbouwverenigingen  De verdachten verkochten de woningen met valse taxatierapporten met veel winst door. In de tussentijd zouden de huizen zijn verhuurd aan illegalen of zijn gebruikt als wietkwekerij. Zo zouden er miljoenen zijn witgewassen.

start

De advocaten hebben dagenlang bepleit dat het OM in niet ontvankelijk moet worden verklaard. Het OM zou de start van het onderzoek voor rechtbank en advocaten verborgen zijn gehouden. Dat is al een dodozonde, vinden 17 advocaten. Daarnaast zijn er volgens die advocaten talloze kleine fouten gemaakt.

feiten

De officieren Janssen en Duijts verzetten zich. Zij zijn het totaal niet met de advocaten eens. De officieren zeggen dat de advocaten een mist optrekken. De advocaten creëren een beeld dat niet gestoeld is op feiten, volgens het OM. Uitspraak over de ontvankelijkheid op 19 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 november 2013 Peseta officieren trekken ten strijde tegen de science fiction van 17 framende advocaten

12 november 2013 Advocaten in toga pleiten veel sneller in megazaak Peseta

11 november 2013 Advocaten zonder toga vallen het Openbaar Ministerie keihard aan

10 april 2013 Zuinige rechtbank staat slechts 1 advocaat een snoepreisje naar Suriname toe

25 maart 2013 Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

7 november 2012 Opgeblazen Pesetazaak met 2 notarissen en 1 advocaat voor de strafrechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.