Strafrechtelijk ontruimen bouwval met onaannemelijke vleermuis is proportioneel

Vleermuis_IS_2012_6UTRECHT – De eenzame vleermuis die kraker Jeffrey Kalf aangreep als laatste strohalm om hem in zijn bouwval te houden, is onvoldoende. Volgens voorzieningenrechter Penders mag de bouwval waarin Jeffrey zou samenwonen met een vleermuis strafrechtelijk worden ontruimd.

vleermuis

Volgens de kraker is de vleermuis een beschermd dier dat last zou hebben van een ontruiming door het Openbaar Ministerie. De rechter stelt droogjes vast dat de kraker geen omstandigheden heeft aangevoerd die kunnen voorkomen dat de eigenaar van het pand het gebruik kan opeisen. Die eigenaar, gemeente Hilversum, heeft zichzelf al een sloopvergunning verleend.

leegstand

De gemeente schreef eerst een brief en deed daarna aangifte. De officier van justitie pakte de zaak op. Hij stuurde de kraker een dagvaarding. De kraker spande een kort geding aan. De kort- gedingrechter gelooft  niet dat ontruiming leidt tot leegstand, zoals Jeffrey’s advocaat aanvoerde. ‘(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 november 2013 Een vleermuis in een bouwval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.