De moeder van Dennis

KeniaUTRECHT – De moeder van Dennis is een donkere vrouw met heel veel rood in haar zwarte haar. De hele zitting wordt zij bijgestaan door een tolk. De vrouw heeft de afgelopen 10 jaar laten zien dat ze compleet maling heeft aan alle regels in Nederland. Ze heeft gelogen over haar herkomst. Ze heeft 8 jaar lang volgehouden dat ze uit Burundi kwam, maar dat blijkt vandaag Kenia te zijn. Ze misbruikt haar zwangerschappen om in Nederland te blijven.

Kenia

Ze mocht in 2006 niet blijven. Toen werd ze zwanger. Na de geboorte van Dennis moest ze toch weg. Toen dook ze een paar jaar onder. Die paar jaar zijn de reden dat Dennis nu niet in Nederland mag blijven. In 2011 kwam ze in Utrecht terecht. Zij was weer zwanger. Uit humanitaire gronden mocht ze in het asielzoekerscentrum in Utrecht blijven zodat ze in Nederland kon bevallen daarna zou ze echt moeten vertrekken.

De staatsecretaris schijnt te vinden dat iemand die rechterlijke uitspraken saboteert, geen verrijking is voor de Nederlandse maatschappij. Daarom moet de moeder van Dennis met Dennis en haar kleine dochtertje weg uit Nederland.

Dennis

Maar gelukkig heeft zij Dennis. Dennis kwam niet in aanmerking voor het kinderpardon. Dennis is een lief mannetje en een goede voetballer. Zijn klasgenoten willen niet dat hij weg gaat. Dennis moet met zijn moeder uit het asielzoekerscentrum naar het asielzoekers onderdak in Friesland. Daar mag hij zijn beroep in het kinderpardon afwachten. Maar dan moet hij in Utrecht van school.

Utrecht

Daarom vecht advocaat Dijkman dit besluit van de staatssecretaris aan. Rechter Praamstra vindt het overduidelijk dat Dennis het beroep in Utrecht zou moeten kunnen afwachten. De vertegenwoordigster van de staatssecretaris benadrukt dat zij de moeder van Dennis niet vertrouwt. Na stevig aandringen van de rechter gaat zij onderzoeken of ze van haar baas iets meer ruimte kan krijgen. Dat laat zij woensdag weten,Anders doet de rechter vrijdag 29 november uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

t

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.