Moeder vermoordt zoontjes eis 10 jaar en tbs

paleis-2_reasonably_smallARNHEM – De advocaat generaal eist 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de 43-jarige Debby R. uit Spijkenisse. De vrouw zou op 16 januari in Terwolde haar 2 zoontjes Joey en Jayden  Driedonks hebben vermoord. De vrouw kreeg van de rechtbank Oost Nederland 16 jaar maar ze ging in hoger beroep.

medicijnen

R. zou haar twee zoons van 7 en 10 jaar in de nacht van 16 op 17 januari 2012 om het leven hebben gebracht door hen een grote hoeveelheid medicijnen te  laten innemen. De vrouw werd zelf zwaar gewond aangetroffen en overgebracht naar het ziekenhuis.

weloverwogen

Volgens de advocaat-generaal had de vrouw weloverwogen besloten om uit het leven te stappen en daarbij haar kinderen mee te nemen. Het gebruik maken van de grote hoeveelheid medicijnen, de zoekopdrachten op de computer en de afscheidsbrief leiden tot slechts één conclusie. Verdachte heeft het initiatief genomen en een sturende rol gehad bij het innemen van de dodelijke hoeveelheid medicijnen door de beide jongens, zei de advocaat-generaal op de zitting. Getuigen verklaren daarnaast dat de vrouw al vaker over zelfdoding had gesproken, waarbij zij haar kinderen niet wilde achterlaten.

wanhoopsdaad

Uit het politieonderzoek blijkt dat er sprake was van grote problemen in het gezin. De moord op twee jonge kinderen ‘een wanhoopsdaad’ noemen, roept het beeld op van een soort excuus. De moord op twee jonge, kwetsbare kinderen is strafbaar en dient te worden vergolden door middel van een forse gevangenisstraf. aldus de advocaat-generaal.

persoonlijkheid

Deskundigen stelden een persoonlijkheidsstoornis vast bij verdachte maar adviseerden aanvankelijk geen tbs maatregel. In hoger beroep is de verdachte nogmaals onderzocht. Hieruit komt naar voren dat verdachte niet alleen verminderd toerekeningsvatbaar is maar ook dat toekomstig risicovol gedrag niet valt uit te sluiten. Het OM wil daarom dat naast een lange gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging wordt opgelegd.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.