Dennis hoeft nog niet naar Amersfoort

KeniaUTRECHT – De rechter heropent het onderzoek in de zaak van de moeder van Dennis tegen staatsecretaris Teeven. Dennis’ advocaat had vorige week bezwaar gemaakt tegen de gedwongen verhuizing naar Friesland van het 8 jaar oude jongetje dat zo graag in Utrecht bij zijn vriendjes wil blijven. Dennis moet echter met zijn uitgeprocedeerde moeder naar Kenia.

Dennis komt niet in aanmerking voor het kinderpardon omdat zijn moeder zich jarenlang aan de Nederlandse wet heeft onttrokken. Dennis heeft daar bezwaar tegen gemaakt.Zijn advocaat vindt dat Dennis dat bezwaar in Utrecht zou moeten afwachten. Dat is een logische gedachte die stuit op ambtelijke molens. Het kan niet omdat Utrecht een asielzoekerscentrum is. Dennis en zijn moeder hebben geen recht op asiel,

Amersfoort

De staatssecretaris heeft nu wel een plek gevonden in Amersfoort in een uitzetcentrum. Daar zou Dennis zich vrijdag moeten melden, maar hij krijgt uitstel op verzoek van de rechtbank tot een nieuwe zitting op maandag. Daar mag zijn advocaat opnieuw vragen om een plekje in Utrecht.  Het is afgrijselijk voor Dennis maar hij heeft dit aan zijn moeder te danken en niet aan de staatssecretaris. De zaak gaat maandag 2 december verder. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

25 november 2013 De moeder van Dennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.