Dennis moet een vast adres in Utrecht hebben

Gemeente UtrechtUTRECHT – De rechtszaak van de moeder van Dennis tegen de staatssecretaris die haar met haar kinderen het land uit wil gooien, kabbelt voort. De klasgenoten van het arme vluchtelingenkind Dennis hebben al meer dan 35.000 handtekeningen hebben verzameld om hem in Utrecht te houden. Hij mag in ieder geval tot vrijdag in Utrecht blijven, blijkt bij de vreemdelingenrechter.

Utrecht

Van staatssecretaris Fred Teeven moet Dennis met moeder en zusje terug naar het verre Kenia met als tussenstap het ook al tamelijk verre Amersfoort. Zijn moeder heeft een zaak aangespannen. Zij wil in Utrecht blijven tot er beslist is op haar bezwaren tegen het afwijzen van het kinderpardon voor Dennis.

advocaat

De moeder van Dennis is er vandaag niet bij de vreemdelingenechter. Zijn advocaat Gerben Dijkman mag het alleen opknappen. Dijkman wijst erop dat de moeder van Dennis niet verplicht is om in het uitzetcentrum in Amersfoort te blijven als ze daar is. Ze moet alleen binnen het grondgebied van de stad Amersfoort blijven. Eigenlijk is de vrouw dan ook niet op de vaste plaats waar de staatssecretaris haar zo graag wil hebben, zegt de advocaat.

garanties

De vertegenwoordiger van de staatssecretaris  herhaalt nog een keer dat Dennis best in Utrecht mag blijven als zijn moeder een vast adres heeft waar ze kan worden gecontroleerd. De staatssecretaris vertrouwt de moeder van Dennis niet. Er ligt wel een brief van de gemeente Utrecht maar die biedt ook te weinig garanties, vindt hij.

onderhandelen

Rechter Praamstra doet haar best om de 2 partijen bij elkaar te brengen. Zij stuurt ze toch maar weer naar de onderhandelingstafel. Als de gemeente Utrecht aangeeft dat Dennis in het asielzoekerscentrum mag blijven dan lijken alle problemen opgelost. Zij wil donderdagochtend 12:00 uur van advocaat Dijkman horen of dat geregeld is. Zo niet dan doet zij op vrijdag uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 november 2013 Dennis hoeft nog niet naar Amersfoort

25 november 2013 De moeder van Dennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.