Vrijlating vrouwelijke verdachte moord Nikki Lawalata is volgens advocaat rechtvaardig besluit en geen blunder

nicky-lawalata2LEEUWARDEN – Het gerechtshof laat een 39-jarige vrouw uit Almere vrij. De vrouw wordt verdacht van de moord op Nikki Lawalata.

Nikki Lawalata

Het lichaam van de 27-jarige Lawalata werd begin september gevonden tussen Lelystad en Almere. Haar vriend de 32-jarige Hani K. zat al 2 maanden in voorarrest.  Hij werd vrijgelaten kort nadat deze vrouwelijke verdachte, zijn ex, was vastgezet.

De raadkamer hield de ex eind november 3 maanden binnen. Haar advocaat Geert Iem Roos ging in hoger beroep. Het hof constateert dat de verdenking voor moord onvoldoende hard is. Het verbergen van een lijk zou geen voorlopige hechtenis toelaten. 

blunder

Richard Korver de advocaat van de nabestaanden van Lawalata noemt dat een blunder van het hof. Maar volgens raadsman Roos is het een rechtvaardig besluit en kan de vrouw tegen wie geen serieuze verdenking bestaat, weer terug naar haar gezin. Roos vraagt zich af of niet juist de rechtbank heeft geblunderd door medeverdachte Hani K. vrij te laten.

Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie is het vooral met advocaat Korver eens. Maar  het OM kan niets meer doen. De 2 die nu op vrije voeten zijn,  zijn nog wel verdachten in deze zaak, vertelt een voorlichtster. Wordt vervolgd.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

27 november 2013 Vrouwelijke verdachte moord Nikki Lawalata 3 maanden nog in alle beperkingen

15 november 2013 Tweede verdachte moord Nikki Lawalata 2 weken binnen

16 oktober 2013 Weer 1 maand erbij voor de vriend van de vermoorde Nikki Lawalata

18 september 2013 Een maand erbij voor de vriend van de vermoorde Nikki Lawalata

11 september 2013 Verdachte moord Niki Lawalata 2 weken

4 gedachten over “Vrijlating vrouwelijke verdachte moord Nikki Lawalata is volgens advocaat rechtvaardig besluit en geen blunder”

  1. de elsevier heeft het over over 28 telefoongesprekken naar nikki vanuit ex de weken voor verdwijning, getuige die deze vrouw hebben gezien in auto van nikki 31 aug en als toetje nog DNA van deze vrouw op lichaam nikki… hoezo geen serieuze verdenking?! vriend en nikki waren hevig verliefd en zijn onschuld op opsporingsverzocht bewezen terwijl hij op werk was. Dhr Roos laat zien dat hij een advocaat van de duivel is. en dit een misselijke blunder van het OM is.

  2. Ook hij is nog verdachte. Onschuld is niet bewezen. Wel dat hij op zijn werk was terwijl de auto van Nikki verplaatst werd. Zij hebben beide bloed aan hun handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.