Cold case shoarmamoord draaiende verdachte blijft binnen

shoarma1_thumbUTRECHT – Hoe gaat het met u, vraagt rechter Pieter van Riemsdijk aan de 37-jarige Aydogan K. aan het begin van de zitting. K. heeft weinig nodig om te ontploffen: .Ik zit onschuldig voor moord en u vraagt hoe het mij gaat. Hij ratelt een paar minuten, hij krijgt weinig reactie en houdt dan maar op. Vreemd genoeg lijkt K. nog dikker dan op de vorige zitting. Echt ongezond is het leven achter de tralies blijkbaar niet.

shoarmatent

Sinds 2005 gaat het slecht met K. Zijn DNA werd afgenomen na een diefstal. En daarom lijkt hij geknipt als verdachte voor een roofmoord op de uitbater van een shoarmatent in 1999. Maar, zegt zijn advocaat Matthijs van Dam, in die jaren ging het juist heel goed met K. Hij had een goede baan in een bakkerij met een normaal salaris.

gokkast

Na zijn werk ging K. vaak ‘s nachts naar de shoarmatent van Muammar Kaplan aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. De man die in de nacht van de moord deze zaak als laatste heeft verlaten, is een Bulgaar die zowel de advocaat als de officier graag nog een keer wil horen als getuige. Toen de Bulgaar vertrok, zat er nog 1 persoon achter de gokkast. Volgens de officier is K. die persoon. De volgende ochtend was de eigenaar van de shoarmatent dood.

Bulgarije

De Bulgaar is niet gevonden. Hij is niet in Bulgarije. Hij zou in Duitsland zijn maar ook daar geen spoor. De officier gaat nu Interpol aan het werk zetten en daarnaast uitzoeken of er familie van deze getuige nog in Nederland woont.

Het onderzoek naar DNA gaat verder. De schoensporen, de haren en het nagelvuil worden nog onderzocht. Advocaat Matthijs van Dam benadrukt dat K. Op dit moment alleen vastzit vanwege een beetje DNA. Een veroordeling met alleen DNA-bewijs is onmogelijk vindt de advocaat daarom moet K. nu al worden vrijgelaten. Bovendien maakt niemand zich druk om een 14 jaar oude moord, betoogt hij.

draaien

Officier Ester Lodder hakt daar fel op in. K. zit vooral vast vanwege zijn draaiende verklaringen, zegt de officier.  Eerst wist K. van niks. Hij was al maanden niet in de shoarmazaak geweest en hij kwam er nooit. Geconfronteerd met het bewijs, zijn bloed op de vloer, kwam K. met het verhaal dat hij er altijd was en dat hij er ook af en toe werkte. Geen enkele reden om hem vrij te laten betoogt de officier.

De rechtbank is er binnen 5 minuten uit K. blijft binnen tot de volgende pro forma op 7 maart. De inhoudelijke behandeling is op 18 maart. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees

28 september 2013 Cold case shoarmamoord verdachte loopt leeg

5 juli 2013 Winkeldiefstal leidde tot aanhouding cold case shoarmamoordverdachte

21 juni 2013 Cold case shoarmamoordverdachte binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.