Gelukkig nieuwjaar een berichtje van het Openbaar Ministerie

wetboek_dicht_reasonably_small_thumbUTRECHT – Het was in Midden Nederland geen gekkenhuis als in Rotterdam maar toch zijn er in de regio meer dan 100 aanhoudingen verricht. Via ZSM zijn 80 zaken  zo snel mogelijk afgedaan, De plegers van deze feiten aanvaarden ene taakstraf of boete.  Een berichtje van het Openbaar Ministerie-

Geweld tegen hulpverleners

In vijf zaken was sprake van geweld tegen hulpverleners. Zo werden vijf personen aangehouden omdat zij in de J.S. de Rijkstraat in Utrecht agenten bekogelden met glas en vuurwerk. Twee agenten werden geslagen en twee politieauto’s werden vernield.

Morgen wordt beslist of drie van deze vijf gedagvaard worden voor de supersnelrechtzitting van 3 januari. Als dat zo is, dan blijven zij tot aan deze zitting in verzekering. Het Openbaar Ministerie zal de rechter vragen straffen op te leggen die 275 procent hoger zijn dan gebruikelijk, aangezien het niet alleen Oud en Nieuw betreft maar ook geweld tegen politiemedewerkers.

Onderzoek

Een groot aantal zaken kon niet gelijk worden afgedaan. In 22 zaken is nog kortlopend onderzoek nodig en deze zullen de komende dagen worden afgedaan bij ZSM. Slachtofferhulp Nederland benadert de slachtoffers van deze feiten; als zij dit willen kunnen ze zich als benadeelde partij in deze strafzaken voegen en zo proberen hun schade te verhalen.

normale misdaad

Daarnaast waren er ernstiger incidenten zoals het steekincident in Leusden waarbij een 36-jarige man gewond raakte en poging doodslag op een 26-jarige man uit Utrecht op de A2 in de gemeente Stichtse Vecht. Voor deze zaken is meer en langer lopend  onderzoek nodig, onder andere door de Recherche. Wanneer deze onderzoeken zijn afgerond, zal de politie proces-verbaal opmaken en insturen waarna de officier van justitie zal beslissen wat er met deze verdachten moet gebeuren. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

2 gedachten over “Gelukkig nieuwjaar een berichtje van het Openbaar Ministerie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.