Eisen criminele jeugdgroep in bang Terweijde

 

TerweijdelaanARNHEM – De officier van justitie eist 50 maanden gevangenisstraf tegen een 19-jarige Culemborg die een kernlid zou zijn van de jeugdbende die de Culemborgse wijk Terweijde jarenlang onveilig maakte.  Volgens de officier heeft de bende 196 inbraken gepleegd.

De 19-jarige verdachte zou betrokken zijn bij 15 inbraken.  Twee 21-jarige medeverdachten hoorden 39  en 32 maanden eisen. Een minderjarige verdachte eiste de officier 21 maanden jeugddetentie eisen.

inbraakgolf

In de Culemborgse wijk Terweijde vond in 2012 en 2013 een ware inbraakgolf plaats. In de eerste helft van 2012 was er een verdrievoudiging van het aantal woninginbraken ten opzichte van het jaar daarvoor. Sommige bewoners zijn zes keer op rij slachtoffer geworden van een woninginbraak.

intimidatie

De criminele jeugdgroep intimideerde de bewoners in de wijk, voelde zich de baas in Terweijde en gedroeg zich ook daar naar. Bewoners durfden niet meer met de politie te praten, uit angst dat ’s nachts alle ruiten in hun woningen ingegooid zouden worden of ze hun auto in vlammen zagen opgaan.

De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor tientallen inbraken, waarbij vaak grof te werk werd gegaan. Het ging niet om een toevallige reeks inbraken, maar een doordachte samenwerking. .

kinderschoenen

De officier van justitie: “Zoveel inbraken, die zo snel en grof werden uitgevoerd in een wijk waar zovelen niks durfden te zeggen: . Deze criminele jeugdgroep was de kinderschoenen al ontgroeid en had zich ontwikkeld tot een volwaardig en volwassen crimineel samenwerkingsverband.”

Vrijdag zijn de advocaten aan de beurt. Volgende week komen nog 2 minderjarige verdachten. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 Januari 2014 Jeugdbende Culemborg morgen eisen

6 januari 2014 Criminele Jeugdgroep Culemborg

6 september 2013 Tientjesleden

27 juni 2013 Jeugdbende Culemborg 90 dagen

13 juni 2013 Criminele jeugdgroep Culemborg vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.