Een naar ongeluk en wat er allemaal mis kan gegaan bij verplaatsen van een rechtszaak

zwarte golfUTRECHT –Verkeersongelukken zijn de ergste zaken in de rechtbank.  Veel verdriet.  En de verdachte is heel vaak een gewone jongen die met meer of minder fatale gevolgen even niet heeft opgelet.

zwarte Golf

Een jongen zoals Fenne, die door geklungel van Utrechtse rechters nu al 3 jaar buiten zijn schuld in rechtbanken rondloopt.  Hij heeft buiten bij een discotheek in Groesbeek, waar hij waarschijnlijk de enige nuchtere persoon was, een meisje omver gereden. Fennen wilde in zijn zwarte Golf wegrijden omdat er een ruzie ontstond bij de parkeerplaats. Het meisje hoorde bij een groep die bij de vechtpartij kwam kijken. 

Het  meisje was zwaar gewond. Maar een politievoorlichtster wist de ochtend na het incident te op de radio te melden dat Fennen niet zou worden vervolgd. Maar Fennen werd wel vervolgd tot grote woede van zijn advocate Janneke Steenbrink.

De zaak moest in Utrecht worden behandeld omdat een familielid van Fennen in de rechtbank in Arnhem werkt.  Fennen kreeg  in maart 2012 een werkstraf van 60 uur en 8 maanden niet rijden waarvan de helft voorwaardelijk. Hij had schuld aan het ongeluk vond de rechtbank (toen nog) Utrecht.

Arnhem

Advocate Janneke Steenbrink ging in hoger beroep. Dat hoger beroep kon wel veilig in Arnhem dienen. Het hof keek 1 minuut naar he vonnis dat was gewezen door de rechtbank Utrecht. Terwijl dat de rechtbank Arnhem had moeten zijn zitting houdende in  Utrecht. De rechtbank was niet bevoegd geweest. De zaak moest over.

Opnieuw gaat het bijna fout want inmiddels is de wet en de organisatie veranderd. De rechtbank Gelderland had de zaak moeten doorverwijzen naar de rechtbank Midden Nederland. Ook deze keer is het niet  helemaal goed gegaan.Advocate Steenbrink maakt er weer een punt van maar de president repareert het op de zitting.

ontvankelijk

Hij veegt ook het verwijt van de Steenbrink van tafel dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk is door de toezegging van de politiewoordvoerster. De hele zaak mag nog een keer. De zitting is minder dramatisch dan de eerste keer vooral omdat er ook goed nieuws is voor Fennen. Zijn slachtoffer is ook 3 jaar ouder geworden en aan de buitenkant zijn geen sporen van een ongeluk zichtbaar.

Fennen houdt vol hij heeft gekeken hij heeft niet te hard gereden en toen zijn  passagier riep kijk uit is hij gestopt. Het meisje liep in zijn dode hoek. Zijn advocate voegt er nog aan toe dat de getuigen die verklaren dat Fennen te hard reed, allemaal dronken waren.

De officier die 2 jaar geleden 100 uur en 4 maanden rijden eiste is milder. Hij zegt omdat Fennen zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk.  Twee jaar geleden waren de rechters milder dan de officier. Dat is geen garantie. Maar deze zaak speelt al zo lang zonder dat Fennen daar iets aan kan doen. Dat gaat ongetwijfeld mee wegen in de straf. Uitspraak over 2 weken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Een gedachte over “Een naar ongeluk en wat er allemaal mis kan gegaan bij verplaatsen van een rechtszaak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.