Eis 2 jaar Feyenoord Hooligan

 

FeyenoordDEN HAAG – De advocaat generaal eist 2 jaar gevangenisstraf waarvan 0,5 jaar voorwaardelijk tegen een 41-jarige Feyenoord supporter uit Wageningen die op 1 december 2012 een vuurwerkbom naar een ME-bus gooide.  Daarnaast eist de officier een stadion- en omgevingsverbod.

Feyenoord

Op 1 december 2012 speelde Feyenoord tegen RKC in de Kuip. Om de supporters in het gareel te houden was de ME aanwezig. Een ME-bus stond geparkeerd buiten het stadion. Een groep supporters liep langs de bus.

vuurwerk

Een verbalisant zag dat de supporter een rokend voorwerp in de richting van de bus gooide. De bom ontplofte op het dak. Daarna een harde explosie, met flinke schade en rondvliegend materiaal als gevolg. Op dat moment bevond een politieambtenaar zich op de chauffeursplek in de ME-bus. ‘

overheidsfunctionaris

De officier vindt heeft het gehad met deze Feyenoordfan :Verdachte koos ervoor naar een wedstrijd te gaan, zich vol te gieten met alcohol in combinatie met medicijngebruik.  Hij haalde het in zijn hoofd om een zwaar explosief tot ontploffing te brengen op een ME-bus. Dat busje stond er niet voor niets maar staat daar uit veiligheidsoverwegingen. Dit soort geweld gaat ten koste van het plezier dat voetballen moet geven bij bezoekende supporters waaronder vaders en moeders met kinderen en andere  fans. Actueel is – mede door de jaarwisseling – dat geweld tegen ambtenaren in een publieke functie niet door de beugel kan en zwaarder moet worden bestraft. Dat geldt temeer nu verdachte door zijn gedrag niet alleen een overheidsfunctionaris heeft belaagd maar ook gevaar voor derden heeft veroorzaakt.

De supporter is door de rechtbank veroordeeld tot 18 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk.  Hij ging zelf in beroep. Uitspraak 24 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.