Een impasse na een kleine wijziging van de dagvaarding

boone(1)UTRECHT – De rechtbank begint met de openbare handeling van de zaak tegen 8 kampers die volgens de regionale pers leefden in een Walhalla van luxe, totdat de politie in februari een inval deed en Ferrari’s en geld in beslag nam en de familie als een criminele organisatie achter de tralies gooide.

Jan Boone

Advocaat Jan Boone is in deze zaak erg in zijn element. Hij maakt met iedereen ruzie.  Als hij zijn zin niet krijgt, wraakt hij de rechtbank. Soms krijgt hij wel zijn zin.  Boone was de eerste die 2 van de kampers op vrije voeten kreeg. Daarna volgde de rest snel.

officier

Rechter Marjan Grapperhaus mocht blijven zitten na de mislukte wraking. Vandaag richt Boone zijn pijlen vooral op  de ongenaakbare officier Justine Beumer. De officier wil in deze zaak een verandering van de tenlastelegging. Ze wil de criminele organisatie van alle feiten toevoegen bij alle verdachten. Dat heeft de officier al vaker aangekondigd. Een verrassing is het niet.

Ze is er alleen laat mee.  Ze doet het pas op de zitting. Dat mag, vindt zij zelf. Misschien had ze toch beter een belrondje kunnen doen.  Het ontaardt in een spelletje blufpoker met 8 advocaten die haar wel een lesje willen leren.

De 8 advocaten worden kwaad want zij hebben zich daarop niet kunnen voorbereiden.  Officier Beumer mag veranderen van de rechtbank. Maar de advocaten krijgen ook hun zin want zij willen geen toestemming geven om verder te gaan. Nu ligt de zaak stil.

Beumer trekt zich terug om te overleggen met de hoofdofficier maar ze houdt voet bij stuk en terecht. De wijziging is toegestaan en van belang.

Volgens Jan Boone moet hij door deze verandering 25 ordners lezen en heeft hij een uitstel van 3 maanden nodig. De rechtbank wil hem 2 dagen geven. En verder gaan op de andere 2 dagen die  volgende voor de megazaak staan gepland.

Dat had anders gekund. Maar de rechtbank is zo vriendelijk geweest om de advocaten die niet hoeven te pleiten toestemming te geven om die dag iets anders te doen. Die toezegging blijkt een dure. Want het grootste probleem is nu dat alle advocaten maar 1 dag vrij hebben gehouden.

Grapperhaus ziet het hopeloze van haar poging in. Ze stuurt iedereen de gang op en laat verhinderdata opschrijven. Boone doet moeilijk met verhinderdata. Waardoor de rechtbank de volgende zitting plant in zijn meivakantie.

deeg

De rechters trekken zich nog een keer terug en ze geven Jan Boone en koekje van eigen deeg. Op de dag waarop Jan Boone zou pleiten op 3 februari, waarop hij zeker vrij is,  plannen ze zijn zaak. Dat scheelt een hoop gezeur. En Boone kan het niet weigeren. De zaak gaat op 3 februari met alleen de inhoudelijke behandeling van de 2 verdachten die worden bijgestaan door Jan Boone. De uitspraak in alle zaken is in juni.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 oktober 2013 Betrouwbare rechters laten de kampers van Jan Boone toch maar vrij

1O oktober 2013 De rechtbank in Utrecht is betrouwbaar en Jan Boone krijgt geen nieuwe rechters

26 september 2013 Is de rechtbank in Utrecht betrouwbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.