Mini MK

rb_utrecht_reasonably_small1UTRECHT – Farid heeft een agent uitgescholden. Ik ga hem verkrachten.  En hij heeft een ruit van een politiewagen kapot gemaakt. Hij is in de cel gegooid en voorgeleid. Na 12 dagen is Farid door de raadkamer vrijgelaten. Maar toch moet hij voor de meervoudige kamer verschijnen waar jarenlange straffen kunnen worden opgelegd.

politierechter

Zijn advocaat Ronday vindt het maar niets. De advocaat moppert op de gang dat dit zaakje voor de politierechter is, die alleen zit. Mogelijk is Farid verwisseld met zijn neef die wel een stevig strafblad heeft. Volgens Ronday is dit een zaak je dat in tien minuten klaar is. Hij wil een verwijzing naar de politierechter

kostbaar

Alle complotdenkers die geloven dat de rechtbank dit expres doet om gemakkelijk puntjes te scoren en omzet te draaien, komen  bedrogen uit.  De officier van justitie wordt er door de 3 rechters op aangesproken waarom hij hun kostbare tijd en zittingstijd verdoet met dit soort politierechterzaakjes .

voorgeleiding

De officier vertelt dat hij een oude gewoonte van zijn vorige werkplek mee heeft genomen naar het Utrechtse. Alle voorgeleidingen gaan in Lelystad naar de meervoudige kamer,vertelt hij.  In Utrecht werkt het blijkbaar anders. Hij biedt zijn excuses aan. Ook aan Farid.

Het blijft een simpel zaakje waar een uur voor is uitgetrokken. Farid werd gecontroleerd door de politie. Hij schold omdat hij boos werd . Hij is door de reclassering bekeken en er is best veel mis en met hem maar er valt weinig meer te doen omdat Farid zijn straf al heeft uitgezeten.

direct uitspraak

De officier eist 40 dagen waarvan 28 voorwaardelijk. Ronday vindt dat het geen bedreiging. Daar zijn de rechters het wel mee eens.  Om het toch een beetje op de politierechter te laten lijken doen de 3 rechters direct uitspraak. Ze leggen 30 dagen waarvan 18 voorwaardelijk. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.