Een onnodig groot tijdsverloop

bonenUTRECHT – De rechtbank legt de 31-jarige Danielle 120 uur werkstraf op wegens valsheid in geschrifte,  Danielle heeft 5 jaar geleden de handtekening van haar vriend vervalst om een gezamenlijke lening af te sluiten en zijn spaarloon op te vragen.

bonen

Danielle deed de boekhouding en zij durfde niet te vertellen dat er te weinig geld binnenkwam voor hun dure levensstijl.  Zelfs de groenten in hun huishouden moesten van het merk Hak zijn. Ze vulde de gaten met een lening en het spaargeld.  Tijdens de scheiding kwam haar vriend erachter dat hij daarvoor had getekend zonder dat hij het wist.

schadevergoeding

Hij vraagt 45.000 euro schadevergoeding. Maar de rechtbank noemt die rammelende vordering een te zware belasting van het strafproces.  Niet alleen betaalt Danielle de lening. terug ook is dat geld natuurlijk samen opgemaakt aan dure potten merkgroente.

Advocate Dijkstra vroeg om niet ontvankelijkheid omdat de feiten in dit simpele zaakje 5 jaar oud zijn. De officier verdisconteerde dat al in de eis van 180 uur. De rechtbank haalt er nog eens 60 uur af vanwege een onnodig groot tijdsverloop. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 januari 2014 Een familie met een dure levensstijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.