De BOB slaat erop los

bobUTRECHT – En toen zijn we naar huis gereden, want ik was de Bob. Dat vertelt de 18-jarige Bart aan de politierechter.  Bart was nuchter en die vechtpartij waar ze met 4 vrienden bij betrokken waren had nog geen 30 seconden geduurd. De beveiliging was erop tijd bij en de heren stonden buiten. Bart was blijkbaar nuchter en hij reed iedereen veilig naar huis.

BOB

Binnen was er wel schade. Het slachtoffer van die 30 seconden was er een stuk minder aan toe.  Bjorn lag een gebroken kaak en gebroken  jukbeen op de grond.  Drie maanden later is het gevoel nog niet terug in zijn kaak. Dat vertelt zijn vriendin die wel naar de zitting durft te komen.

Het is een beetje eigen schuld dikke bult. Bjorn  is begonnen met provocerend dansen.  Zijn vrienden waarschuwden hem nog. Maar hij ging raar  dansen bij het vriendengroepje van Bart en Philip. Philip die aan de politierechter vertelt dat hij een agressieprobleem had, duwt als eerste. Daarna vliegt Bart erop. Voordat de andere 2 vrienden erbij zijn, staat iedereen buiten.

ede

Een vechtpartij die normaal zonder gevolgen zou blijven Maar door de grote schade komt het zaakje voor. Drie stapmaatjes samen in het bankje. De andere 2 lappen Bart erbij.  Ze proberen hem voor de harde klap op te laten draaien.  Ze verklaren onder ede dat Bart heeft geslagen. 

erbij

De officier maakte het weinig uit. Zij eist 80 uur tegen alledrie. U stond erbij, dus u bent erbij, zegt zij. De politierechter spreekt er toch nog eentje vrij.  U stond  erbij ,maar er is geen bewijs dat u zich in de vechtpartij heeft gemengd, zegt rechter Doekes tegen de derde verdachte. Bart en Philip draaien ook samen voor de schade van 1800 euro op. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.