Straffen strak georganiseerde jeugdbende Terweijde

Terweijdelaan_thumbARNHEM – De rechtbank Gelderland veroordeelt 6 leden van een jeugdbende uit de Culemborgse rampwijk Terweijde tot  gevangenisstraffen tot 4 jaar.

Terweijde

De straffen zijn iets lager dan de eis. De bendeleden tussen 17 en 21 jaar oud waren verantwoordelijk voor een monsterlijk groot aantal inbraken in het toch al zo geteisterde wijkje in Culemborg. Ook zorgde groep voor de nodige intimidatie. De rechtbank noemt het  deelneming aan een criminele organisatie en het plegen van woninginbraken, heling en witwassen.

crimineel

De groep kende een hoge organisatiegraad en ging veelal volgens vaste afspraken te werk. De inbraken zijn op een doortrapte manier voorbereid en gepleegd. Er vond voorverkenning plaats om het doelwit te bepalen en er was een taakverdeling om het risico op betrapping te verkleinen. Er stond iemand op de uitkijk en iemand van de groep hield het politiebureau in de gaten.

De veelheid aan inbraken hebben grote impact gehad op de wijkbewoners en heeft het veiligheidsgevoel een knauw gegeven. De zes mannen die vandaag zijn veroordeeld vormden de kern van de organisatie. Aldus de rechtbank.

De rechtbank keurt de stemherkenningen, waar de advocaten zo tegen waren, goed als bewijsmiddel. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

9 januari 2014 Eisen criminele jeugdgroep in bang Terweijde

8 Januari 2014 Jeugdbende Culemborg morgen eisen

6 januari 2014 Criminele Jeugdgroep Culemborg

6 september 2013 Tientjesleden

27 juni 2013 Jeugdbende Culemborg 90 dagen

13 juni 2013 Criminele jeugdgroep Culemborg vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.