‘Monster van Leersum’ hof stuurt partijen naar onderhandelingstafel

arnhe4ARNHEM – Het gerechtshof houdt de zaak aan tegen de 78-jarige Rudolf R.  uit Leersum. Het hof geeft R. en zijn buren de opdracht mee om te  gaan praten en hun problemen op te lossen.

hof

Ze wonen in een prettige buurt aan de Rijksstraatweg in Leersum. Maar sinds een onenigheid over een erfdienstbaarheid is R. verschillende keren veroordeeld wegens vernieling en stalking. De bejaarde man, een op het eerste gezicht keurige gepensioneerde geschiedenisleraar, blijft zijn buren belagen.

monster

In de laatste zaak eiste de de officier een gevangenisstraf van ongeveer 8 maanden tegen de man die zichzelf ooit het monster van Leersum noemde. De officier wilde ook dat er ongeveer 10.000 euro aan schadevergoedingen zou moeten worden betaald.

De rechtbank was het met advocaat Kiela eens dat het niet zo heel erg was. De rechtbank legde 1 maand voorwaardelijk 4500 euro boete. De officier van justitie was het niet eens met dit vonnis en ging in hoger beroep. 

Het hof wil meer informatie.  Advocaat Kiela vertelt dat het hof graag ziet dat de buren al hun problemen opgelost hebben voor de volgende zitting. De zaak gaat verder op 11 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 oktober 2013 Rechtbank bestraft een monstertje van Leersum

3 oktober 2013 Bejaarde monster van Leersum te oud voor de gevangenis

21 augustus 2013 Uitgestelde rechtszaak tegen monster van Leersum leidt tot Kamervragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.