De allerlaatste kans voor een afgestrafte crimineel om uit de cel te blijven

werkstrafUTRECHT – De rechtbank gunt de 31-jarige Raymond A. een allerlaatste kans om uit de cel te blijven om zo zijn baan te behouden.  A. was teruggemeld door de reclassering.  Er stond 101 uur werkstraf open.  De officier wilde hem 50 dagen binnenhouden.

werkstraf

De officier was onverbiddelijk want vorig jaar in juni kreeg Raymond namelijk al zijn laatste kans. Hij had al honderden uren werkstraf uitgevoerd vanwege mensenhandel met een niet erg bijdehand slachtoffer.  Ook toen meldde de reclassering hem terug. Maar van de rechtbank moest hij de straf voor het einde van 2013 uitvoeren.

schadevergoeding

Raymond kwam er niet uit met zijn werk. Hij zegt geen vrij te kunnen nemen in drukke maanden. De rechtbank vindt het belang dat Raymond zijn baan houdt want daarvan betaalt hij zijn schadevergoeding aan zijn slachtoffer.

De rechtbank vindt ook dat de reclassering te laat heeft gereageerd omdat de reclassering vorig jaar te laat op de hoogte was van de laatste kans. Daarom krijgt Raymond zijn allerlaatste kans.

Het bezwaarschrift van de veroordeelde zal om die reden gegrond worden verklaard en de rechtbank zal bepalen dat veroordeelde de nog resterende werkstraf dient te verrichten vóór 1 juli 2014. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 februari 2014 De moeilijkheden van een afgestrafte crimineel bij het vervullen van als zijn straffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.