Shoarmamoord en de nog altijd spoorloze Bulgaar

Jan HeinUTRECHT – De deuren van de rechtszaal blijven dicht in de zaak tegen Aydogan K. De 37-jarige K. is aangevoerd, maar hij is direct na binnenkomst onwel geworden. Alleen advocaat Jan Hein Kuijpers mag de zaal binnen.

Jan Hein Kuijpers

De deur blijft een tijdje dicht.  En dan bepaalt de rechtbank dat het publiek  de zaal helemaal niet meer in mag. Een klas studenten en 2 journalisten mogen achter glas op de publieke tribune zitten.  Rechter Van Riemsdijk  legt uit dat  er een pro- formazitting van een half uur is gepland.  De extra druk van publiek in de zaal, kan K. op dit moment niet aan.

K. zou in 1999 in een shoarmatent aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht de eigenaar Mouammar Kaplan hebben vermoord.  De zaak is pas kort geleden opgelost toen het DNA van K. werd afgenomen vanwege een winkeldiefstal.

DNA

En omdat DNA gaat het op deze zitting  een beetje. Advocaat Kuijpers houdt vol dat K. alleen vastzit vanwege dat DNA. Meer is er niet. Dat is te weinig volgens Kuijpers. Bovendien wordt het DNA spoor steeds zwakker.

Kuijpers wijst erop dat er andere verdachten in het dossier voorkomen die veel meer aanwijzingen tegen zich hebben zoals de nog immer spoorloze Bulgaar. Deze Bulgaar is laatste man die het slachtoffer levend heeft gezien. De politie blijft op zoek naar de Bulgaar.

Kuijpers betoogt dat K. onmiddellijk uit de cel moet. Officier Ester Lodder verzet zich. En ook de rechtbank vindt de ernstige bezwaren nog steeds aanwezig.. Zeker ook omdat de inhoudelijke behandeling al zo dichtbij is. K.  blijft in ieder geval nog binnen tot die behandeling op 19 maart. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 september 2013 Cold case shoarmamoord verdachte loopt leeg

5 juli 2013 Winkeldiefstal leidde tot aanhouding cold case shoarmamoordverdachte

21 juni 2013 Cold case shoarmamoordverdachte binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.