Een eenvoudige belediging op een Facebook pagina die nog steeds bestaat

facebookLELYSTAD – – De rechtbank veroordeelt de 41-jarige Javies S. uit Amsterdam wegens bellediging en bedreiging van zijn ex vriendin tot 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf . De rechtbank verplicht S.  ook tot een behandeling in een verslavingskliniek.

facebook

Op 18 november 2013 begon S. een facebookpagina onder de baan onder de naam Putana Poetasushi. Op die pagina zette hij halfnaakte  foto’s van zijn ex. De pagina is nog steeds in de lucht.

ingrijpend

De rechtbank noemt dat belediging: belediging van zijn ex-vriendin door een nep facebookaccount op haar naam aan te maken en daarop foto’s van haar schaars gekleed te plaatsen. Uit de aangiftes en de slachtofferverklaring blijkt dat het slachtoffer dit als zeer ingrijpend heeft ervaren. Door de angst en de spanningen als gevolg daarvan heeft zij twee weken niet kunnen werken, heeft zij haar zoon een week thuis gehouden van school en had zij slapeloze nachten. Nog steeds voelt zij zich onveilig en is haar vertrouwen in mensen geschaad.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

25 februari 2014 Facebook belediging

Een gedachte over “Een eenvoudige belediging op een Facebook pagina die nog steeds bestaat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.