Eis 9 jaar tegen duivelse loverboy die zijn seksmachines als slaven behandelde

 

paleis_2_reasonably_small_thumb1ARNHEM – Het openbaar ministerie eist in hoger beroep  9 jaar gevangenisstraf tegen de 42-jarige Chouris S.  wegens mensenhandel. S. is door de rechtbank tot  7 jaar veroordeeld na een eis van 9 jaar.

seksueel

S.  zou in Amsterdam en Utrecht  tien jaar drie verschillende meisjes seksueel hebben uitgebuit. Eén vrouw was negen jaar lang het slachtoffer van mensenhandel. Een ander meisje was ongeveer een jaar aan de beurt en het derde slachtoffer werkt nog steeds voor de verdachte.

tatoeages

De verdachte zorgde er met mooie praatjes, valse beloftes en een ‘leuk’ uiterlijk voor dat eenzame, geïsoleerde en kwetsbare meisjes werden ingepalmd en voor hem in de prostitutie gingen werken. ‘Hij zorgde ervoor dat ze van hem afhankelijk werden en gebruikte ze daarna als geldmachine. Hij beschouwde de meisjes als zijn eigendom. Ze werden zelfs ‘gehandtekend’ door middel van tatoeages. Van reddende engel werd hij de duivel’, aldus de advocaat-generaal.

inkomsten

De meisjes moesten  meer werken dan zij zelf wilden en werden door de verdachte gecontroleerd. Zij moesten het grootste gedeelte van hun inkomsten aan de verdachte afstaan. Hij hield hen voor dat hij dit geld opzij zette voor hun gezamenlijke toekomst. Doordat de verdachte relaties had met zijn slachtoffers en hen emotioneel afhankelijk van hem maakte, was het moeilijk voor de slachtoffers om aangifte te doen. Ook bedreigde hij de meisjes en gebruikte hij geweld.

slaven

‘Juist omdat het hier om prostitutiewerkzaamheden ging, heeft verdachte door aldus te handelen een grote inbreuk gemaakt op de geestelijke en lichamelijke integriteit van de slachtoffers. Dat zij aanvankelijk vrijwillig in de prostitutie zijn gaan, doet daaraan niet af. Immers, de omstandigheden waaronder zij in de prostitutie hebben gewerkt, zijn niet de omstandigheden waarin een mondige prostituee werkzaam dient te zijn. De verdachte heeft zich geen enkele rekenschap gegeven van de mogelijke gevolgen die de slachtoffers zouden ondervinden als gevolg van zijn handelen: hij heeft zich louter laten leiden door zijn eigen financieel gewin. De verdachte leidde zelf een luxe leven, terwijl hij zijn  slachtoffers slechts het hoogst noodzakelijke gunde. Zijn slachtoffers waren niets meer en niets minder dan zijn ‘slaven”, aldus de advocaat-generaal tijdens het requisitoir.

seksmachines

‘De verdachte heeft zich op geen enkel moment bekommerd om het welzijn van de slachtoffers. Hij houdt één slachtoffer nog steeds in zijn greep. ‘Zijn’ vrouwen zijn slechts geld- en seksmachines voor hem. Hij heeft noch bij de politie, noch bij de rechtbank, noch bij het hof spijt over of inzicht in zijn gedrag getoond. Hij blijft ondanks al het bewijs tegen hem de vermoorde onschuld plegen. Hij heeft tevens niets geleerd van een eerdere veroordeling’, aldus de advocaat-generaal.

Uitspraak 4 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

11 april 2013 Loverboy moet 7 jaar zitten 7 ton betalen

8 oktober 2012 Tweede aangifte tegen Loverboy

20 juli 2012 Een gelijkwaardige relatie of mensenhandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.