Cold case shoarmamoord officier eist 13 jaar tegen man die nog geen kip kan slachten

shoarma (1)UTRECHT – De officier van justitie eist 13 jaar gevangenisstraf  tegen de 37-jarige Aydogan K.  Volgens de officier heeft K. in 1999 in een shoarmatent aan de Asterdamsestraatweg in Utrecht de eigenaar Mouammer Kaplan vermoord.

shoarmazaak

De politie loste de zaak na 13 jaar op door bloedsporen. K. moest DNA afstaan na een kleinigheidje. Hij ontkende eerst dat hij ooit in de zaak was geweest. Later vertelde hij toe dat hij er vaste klant was. Zijn bloed lag op de vloer omdat hij er zelf een broodje had staan snijden.

moord

K. ontkent op de zitting. Hij verklaart dat hij nog geen kip kan slachten. Laat staan een mens. De officier ziet dat anders. Er is 500 euro gestolen. K. was volgens het OM in die tijd gok- en drugsverslaafd en hij had schulden. Het bloed van K. is op de kassala gevonden.  De officier noemt het moord.

DNA

Volgens zijn advocaat Jan Hein Kuijpers is er alleen DNA bewijs en dat is te weinig voor een veroordeling. Bovendien is de laatste man die het slachtoffer levend heeft gezien, een Bulgaarse schoonmaker, niet opgespoord. Uitspraak 1 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 maart 2014 Shoarmamoord en de nog altijd spoorloze Bulgaar

28 september 2013 Cold case shoarmamoord verdachte loopt leeg

5 juli 2013 Winkeldiefstal leidde tot aanhouding cold case shoarmamoordverdachte

21 juni 2013 Cold case shoarmamoordverdachte binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.