Elektrocutie in hennepkwekerij hogere straf in hoger beroep

PvJ_400x400DEN BOSCH – Het gerechtshof veroordeelt de 42-jarige Joris V. uit Oss tot 1,5 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk en 240 uur werkstraf. Volgens het hof heeft V.  het opzettelijk  de elektriciteitsvoorziening in zijn woning  veranderd voor het telen van hennep en de diefstal van elektriciteit.

elektrocutie

V. runde samen met een vriend een hennepkwekerij. Ze hadden de elektriciteit buiten de meter om afgetapt. Dat bleek erg gevaarlijk te zijn aangelegd.

Veiligheidsvoorzieningen die normaal na de elektriciteitsmeter in de meterkast aanwezig zijn, zoals zekeringen of een aardlekschakelaar, waren omzeild. Bovendien was de elektriciteitsvoorziening ondeugdelijk aangelegd. Een van de lampen in de kwekerij bleek namelijk onder hoogspanning te staan. Toen de vriend van de man op een avond deze lampen kwam schoonmaken, werd hij geëlektrocuteerd.

rechtbank

V.  was op 5 maart 2013 door de rechtbank Oost-Brabant alleen veroordeeld voor het telen van hennep en diefstal van elektriciteit. Hij kreeg een gevangenisstraf van 10 weken. Als gevolg van een fout in de tenlastelegging kon de man toen niet worden veroordeeld voor het aanbrengen van wijzigingen in de elektriciteitsvoorziening. Het Openbaar Ministerie had namelijk niet opgenomen dat dit feit opzettelijk was gepleegd. In hoger beroep is deze fout echter hersteld, waardoor het hof wel tot een veroordeling voor dit feit kon komen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.