Cold Case gekwalificeerde shoarma doodslag 12 jaar voor buitensporig geweld

jan-hein-kuijpers.jpgUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 37-jarige Aydogan K. tot 12 jaar gevangenisstraf wegens gekwalificeerde doodslag. De rechtbank acht bewezen dat K. in 1999 de eigenaar van een shoarmatent heeft gedood om zo  515 gulden uit de kassa te kunnen stelen.

Jan Hein Kuijpers

De rechtbank noemt K. bruut en buitensporig gewelddadig. De zaak werd 14 jaar lang niet opgelost. Totdat K. werd veroordeeld voor een kleinigheid. Hij moest toch DNA afstaan. Hij bleek de eigenaar van het bloed dat op verschillende plekken in de shoarmazaak is gevonden.

broodje

K. vertelde dat hij zelf een broodje had klaargemaakt en dat hij zich daarbij had gesneden. Volgens advocaat Jan Hein Kuijpers is er alleen DNA bewijs en dat is te weinig voor een veroordeling.  De rechtbank veegt dat verweer van tafel. Het hoger beroep dient op 8 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

18 maart 2014 Cold case shoarmamoord officier eist 13 jaar tegen man die nog geen kip kan slachten

7 maart 2014 Shoarmamoord en de nog altijd spoorloze Bulgaar

28 september 2013 Cold case shoarmamoord verdachte loopt leeg

5 juli 2013 Winkeldiefstal leidde tot aanhouding cold case shoarmamoordverdachte

21 juni 2013 Cold case shoarmamoordverdachte binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.