Moord op de Dickenslaan is geen moord volgens de Hoge raad

HR_logo_400x400ARNHEM – Het gerechtshof houdt de zaak tegen de 31-jarige Lenard S. en de 25-jarige Courtney K.  aan. De 2 verdachten zijn na een moord in Utrecht  bezig aan een jarenlange tournee door gerechtsgebouwen. Ze zijn nu voor de tweede keer bij het hof aanbeland.

Hoge Raad

S. is door het hof op 31 mei 2012  tot 22 jaar veroordeeld wegens moord op een 30-jarige drugsdealer op de Dickenslaan in Utrecht. K. kreeg 16 jaar. De advocaten Casper Jongsma en Hans den Otter tekenden met succes cassatie aan. Want volgens de Hoge Raad was het op de Dickenslaan op 13 januari 2008 geen moord maar doodslag.

levenslang

Dat is vervelend voor het OM dat al op 3 zittingsdagen  levenslang eiste tegen S. wegens moord. S. was pas een paar dagen uit de gevangenis. Hij was in 2002 veroordeeld wegens doodslag.  

inhoudelijk

De straffen gaan fors neer beneden want de Hoge Raad vindt dat er een spontane ruzie kan zijn geweest over drugs en het is niet duidelijk wie van de verdachten heeft geschoten.  Op doodslag staat maximaal 15 jaar. Voor medeverdachte K. lijkt na 6,5 jaar zitten het einde zelfs een beetje in zicht te komen. De inhoudelijke behandeling is op 26 mei. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

31 mei 2012 Moordenaar wint 8 jaar in hoger beroep

 7 mei 2012 Drie keer levenslang

2 november 2010 Twee keer levenslang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.