In de schuldsanering uit de kassa

kassa-522x391UTRECHT – Soms is iedereen blij na een uitspraak.  De 46-jarige Magda weet niet hoe snel ze afstand moet doen van haar recht op hoger beroep. Ze heeft in haar hoofd  90.000 euro verdiend. Hoe ze 10.00 euro schadevergoeding gaat betalen die wel is toegewezen, dat is van later zorg.

caissière

Drie jaar geleden al werd caissière  Magda door haar werkgever Bruna naar het kantoortje geroepen.  Ze haalde jarenlang ongestoord een truc uit met retourbonnen. Ze bekende 200 euro per week te hebben gestolen. Magda werkte er in totaal 7 jaar.

dagvaarding

De officier telde alles bij elkaar op en zette 100.000 euro op de dagvaarding. Die dagvaarding hangt al 3 jaar boven de markt. Maar nu kan Magda aan de politierechter vertellen dat ze sinds haar man werkloos is in de schuldsanering zit. Ze heeft ongeveer 2 jaar lang geld verduisterd.

afstand

Werkgever Bruna heeft het eens nagerekend Bruna kwam op ongeveer 10.000 euro uit. De officier neemt die vordering over. Zij eist ook nog 100 uur werken waarvan 50 voorwaardelijk. Daar heeft niemand het over. Advocate Jolanda Veldman refereert zich en de politierechter neemt het over. De officier doet ook afstand en Magda loopt opgelucht de rechtbank uit. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.