Leraar krijgt werkstraf voor appen vieze plaatjes

utrecht-20120328-00148UTRECHT – De rechtbank bestraft de 55-jarige Gerrit S. uit Nijkerk  met 180 uur werkstraf waarvan 90 dagen voorwaardelijk en 2 dagen cel.   S. een leraar van het Kalsbeekcollege in Woerden stuurde naaktfoto’s van zichzelf aan een 15-jarige leerlinge.

ijdelheid

S. verklaarde zelf dat hij de foto van zijn geslachtsdeel uit misplaatste ijdelheid had gestuurd naar de leerlinge met wie hij een goede relatie had. 

De rechtbank oordeelt dat verdachte misbruik heeft gemaakt van de kwetsbare positie van het meisje. De verdachte was op de hoogte dat de leerlinge kort daarvoor een negatieve seksuele ervaring had gehad met een andere oudere man. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij desondanks foto’s met een seksuele lading naar haar heeft gestuurd.  Bovendien legt de rechtbank een contactverbod met het slachtoffer op en een behandeling. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees 00k

2 april 2014 Een betrokken ijdele docent die een naaktfoto van zichzelf appt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.