Werkstraf voor bestuurster met hoofddoek die in paniek raakte op de busbaan

busbaan_thumbUTRECHT De rechtbank  veroordeelt  de 52-jarige  Fatima K. uit IJsselstein tot 180 uur werkstraf en 1  jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. De bestuurster met een hoofddoek heeft op 16 juli 2013 op een busbaan in Utrecht de 16-jarige Jim van Beek doodgereden.

busbaan

Het slachtoffer wilde op zijn brommer de busbaan oversteken en werd aangereden door de vrouw. Zij was opeens met haar auto op de busbaan terecht gekomen en had de wegmarkeringen en het rode verkeerslicht voor de bus niet gezien.

De rechtbank oordeelt  dat K.  door onoplettend rijgedrag het dodelijke verkeersongeval heeft veroorzaakt.  Zij reed onbevoegd op de busbaan reed, Ze negeerde een rood buslicht en andere signalen.

aanpassen

De rechtbank is van oordeel dat Fatima K. de signalen voor het naderende kruising had moeten zien. De vrouw was zich ervan bewust dat ze onterecht op de busbaan reed en had volgens de rechtbank anders moeten handelen. Ze had bijvoorbeeld haar snelheid aan moeten passen om een goed beeld te krijgen van de voor haar onbekende verkeerssituatie.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 april 2014 In paniek op de busbaan

16 januari 2014 Een bestuurster met een hoofddoek in het verdachtenbankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.