Zelf verklaard monster van Leersum is onschuldig

arnhe4_thumbARNHEM – Het gerechtshof spreekt de 78-jarige Roelof R. uit Leersum vrij van stalking van zijn buren. De rechtbank in Utrecht was niet erg onder de indruk geweest van het bewijs. Maar daar kreeg de bejaarde man nog 1 maand voorwaardelijk en een boete.

monster

R. een keurig uitziende voormalig leraar geschiedenis ligt al jaren met zijn buren overhoop over een recht van overpad. Hij omschreef zichzelf als het Monster van Leersum. Hij is al verschillende keren veroordeeld wegens stalking en vernieling.

Ook deze keer eiste het OM bijna 1 jaar cel en boetes van duizenden euro’s. Maar het hof komt zoals advocaat Hans Kiela vanaf het begin heeft geroepen in deze zaak niet aan stalking.

 Het hof acht de belaging niet bewezen nu ten aanzien van een deel van de handelingen de wederrechtelijkheid niet is komen vast te staan. Het totaal van handelingen waarbij de wederrechtelijkheid wel is komen vast te staan is niet zodanig dat bewezen kan worden dat sprake is van een stelselmatige inbreuk op de persoonlijks levenssfeer. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 februari 2014 Monster van Leersum Hof stuurt partijen naar onderhandelingstafel

17 oktober 2013 Rechtbank bestraft een monstertje van Leersum

3 oktober 2013 Bejaarde monster van Leersum te oud voor de gevangenis

21 augustus 2013 Uitgestelde rechtszaak tegen monster van Leersum leidt tot Kamervragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.