Mensenhandel door een moeder met 4 jonge kinderen

shoppingUTRECHT – De politierechter houdt de zaak tegen de 32-jarige Bridget R. aan.  R. wordt beschuldigd van mensenhandel. Volgens de officier van justitie heeft R. haar 4 zeer jonge kinderen  gedwongen om mee te doen aan winkeldiefstallen.

buggy

Een tolk Engels is er wel, maar de ontaarde moeder is er zelf niet. En dat is vervelend want er is een fout gemaakt bij het vertalen van de dagvaarding. De officier weet niet zeker of R. heeft kunnen lezen waarvan zij wordt beschuldigd, nu kan de zaak niet bij verstek worden afgedaan.

In de dagvaarding  had zij kunnen lezen dat de officier haar beschuldigd van winkeldiefstal, onder meer van een buggy. En diefstal met geweld, want Bridget R.  is met een auto  vol gestolen spullen ingereden op iemand die haar wilde tegenhouden.

kleding

Ook staat het pooiersvergrijp mensenhandel op de dagvaarding.  R. heeft de gestolen spullen in de kinderwagen en in de  kleding en de rugzakjes van  haar kinderen verstopt. Dat is mensenhandel vindt het OM. Een jaar geleden lukte het al een keer om een opa die zijn kleindochter had laten stelen 8 maanden weg te zetten.

Het worden spannende weken voor Bridget R. als zij de dagvaarding tenminste krijgt.  Rechter Alex van Maanen houdt de zaak aan. Hij ziet geen reden om hem door te sturen naar de meervoudige kamer. Dit mag hij als politierechter doen. Wel wil hij op de volgende zitting nog een paar filmpjes van de  diefstallen zien. De zaak gaat verder op 13 januari 2015.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.