Webcamseks en verkrachting achter gesloten deuren

webcamUTRECHT – Na 3,5 uur houdt de rechtbank de zaak tegen de 18-jarige Benno aan.  Benno wordt ervan verdacht dat hij, toen hij 17 was, een 14-jarige meisje heeft verkracht onder bedreiging van een mes. Ook dreigde hij volgens de aangifte naaktfoto’s van het meisje openbaar te maken.

webcam

Twee jaar eerder liet hij, een toen 10-jarige meisje,  zich voor de webcam uit kleden en seksuele handelingen bij zichzelf verrichten. Daarbij trok hij zichzelf af. Dat kon het meisje dan weer zien volgens het OM.

minderjarig

De zaak is achter gesloten deuren omdat Benno zelf minderjarig was tijdens de vermeende strafbare feiten. De zaak  wordt vaak geschorst. Op de gang verschijnen steeds 3 dezelfde groepjes, die vooral niet mengen. 

Benno en zijn vader en advocaat Joost Denissen vormen 1 groep.   Advocate Marianne Kubatsch en de ouders van de slachtoffers een tweede. Ook twee vrouwelijke hulpverleners hebben in de pauzes genoeg aan elkaar.

slachtoffer

Benno maakt op de gang een verlegen indruk. Iedere schorsing ziet hij er vermoeider uit.  Zijn advocaat  Denissen probeert om de zaal nog leger te krijgen. Hij wil advocate Kubatsch en de ouders van de slachtoffers ook nog buiten zetten. Dat kost wel een extra schorsing maar het lukt blijkbaar niet want slachtofferadvocaat Kubatsch gaat daarna gewoon weer mee naar binnen.

opname

Er wordt vooral gesproken over de psychische gesteldheid van de verdachte. De rechtbank houdt de zaak aan. De psychologen moeten uitzoeken hoe de behandeling loopt en of Benno naar een psychiatrische inrichting moet.   De volgende pro forma is op 11 juli. De inhoudelijke behandeling is in september.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.