Ga terug naar Polen

10012155grUTRECHT – De politierechter veroordeelt de 24-jarige Andres B. tot een boete van 250 euro wegens mishandeling.

Pool

Vele keren per uur worden er in de rechtbank hogere straffen uitgedeeld maar deze Pool schieten de ogen vol als hij schuldig wordt verklaard.

Het is typisch een zaak waarin degene die als eerste aangifte doet slachtoffer is en de andere partij vanaf dat moment verdachte.  Het zou in zijn Poolse bouwvakkershoofd niet opgekomen zijn om aangifte te doen wegens belediging en daarmee was Andres al direct kansloos in deze zaak.

Nederlanders

De niet al te grote Andres  is door een groepje van 5 Nederlanders uitgemaakt voorkleine lul. Verder zeiden ze  dat hij terug moest naar Polen. Hij kon er niet langs en hij deelt een beuk uit, zegt hij ook in de rechtbank.

Maar daar denkt de officier anders over. Ze eist wegens de discriminatie heel licht, 350 euro euro  voor een mishandeling is niet veel. Politierechter Koppert is nog iets milder maar ook zij moet vaststellen dat Andres  gewoon weg had kunnen lopen,  ondanks zijn gekwetste trots. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.