Intern conflict Satudarah eisen tot 4,5 jaar

satudarahLELYSTAD – De officier van justitie eist tegen de 43-jarige Petrus K. 4,5 jaar gevangenisstraf. Volgens de officier is K. het brein achter een overval op een woning van een clubgenoot van motorclub Satudarah in Almere.

Satudarah

De ander 4 overvallers afkomstig uit Tilburg, Amersfoort en Hilversum hoorden iets lagere eisen.   De 5 mannen gingen 1 jaar geleden bij een clublid langs in zijn woning aan de Bornholmstraat.

Satudarah

Volgens het slachtoffer was er een conflict omdat een van de verdachten een wietkwekerij wilden opzetten in zijn woning. Hij werd vastgebonden en hij kreeg een vuurwapen op zijn hoofd. De trekker van dit vuurwapen werd zelfs overgehaald. De 5 verdachten namen een auto, een motorfiets en een telefoon mee. 

lening

De verdachten ontkennen dat ze geweld hebben gebruikt. Ze geven toe dat ze naar de woning zijn gegaan omdat ze nog  geld kregen van het slachtoffer. Ze hadden hem geld geleend. Ze hebben de spullen meegenomen maar die zou het slachtoffer terugkrijgen als hij betaalde.

officier

Alle verdachten zijn eerder veroordeeld geweest voor drugs- en geweldsfeiten. Uitspraak 28 mei. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.