Minderjarige doodrijder doorrijder eis werkstraf

jan-van-eijcken-02-mei-1997jpg_thumbUTRECHT – De officier van justitie eist een werkstraf van 80 uur en 3 maanden  jeugddetentie bijna helemaal voorwaardelijk tegen de inmiddels 18-jarige Abderrahim I. De officier eist ook 3 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

Jan van Eijken

I. heeft in een  donkere Golf op  15 mei 2013 in De Bilt op de Hessenweg de bejaarde voormalig wethouder Jan van Eijken doodgereden. I. was nog minderjarig daarom moet hij voor de kinderrechter verschijnen. Hij had een proefrijbewijs en hij mocht alleen rijden in het gezelschap van een ervaren volwassene.

vriend

In de auto zat alleen 16-jarige vriend. Of deze vriend nog wordt vervolgd, heeft de officier nog niet besloten. I. heeft zeker 80 kilometer per uur gereden op een plek waar 30 is toegestaan. De uitspraak is op 3 juni. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

11 februari 2014 Regiezitting minderjarige doodrijder doorrijder

25 juni 2013 Minderjarige doorrijder doodrijder vrij

31 mei 2013 Raadkamer houdt minderjarige doodrijder doorrijder binnen

16 mei 2013 Minderjarige doodrijder doorrijder 2 weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.